Pasar Malam Istimewa Zwolle

Terugblik 2020
13 t/m 15 maart 2020 werd de Pasar Malam geannuleerd vanwege het Coronavirus en ook op de nieuwe datum in juni kon het niet plaats vinden. Op 4 september startte de eerste ‘Corona Proof Edition’. Deze eerst grote indoor publieksbeurs van Nederland sinds de lockdown in maart was een succes. De landelijke pers (NOS en AD onder andere) noemde dit “een voorbeeld voor andere evenementen” (lees het artikel hier)

Locatie

IJsselhallen Zwolle

Rieteweg 4, 8011 AB Zwolle

Datum

12-13-14 maart 2021

Openingstijden

 

Toegangsprijzen

Vrijdag ticket (middag of avond): €7,00

Volwassenen (zaterdagmiddag, zaterdagavond, zondag): €9,50

Senioren 65+ & kinderen 4 t/m 12 jaar: €7,00

Kinderen van 0 t/m 3 jaar en veteranen* mogen gratis naar de Pasar Malam in Zwolle.
*Veteranen: Op vertoon van veteranenpas. 1 persoon per pas. Aanmelden van veteranen is wel verplicht, dat kan via tickets@istimewa-events.nl

Tickets

kaartverkoop is nog niet gestart

Lukt het niet om online kaarten te bestellen?
Stuur dan een mail naar tickets@istimewa-events.nl
En vermeld daarin je naam, telefoonnummer, emailadres, het aantal kaartjes, welke dag je wilt gaan en of je voor de middag of de avond kaartjes wilt.

Heb je geen internet?
Bestel dan telefonisch, tijdens kantooruren je kaarten.
010-2238316

Vragen over tickets?
Stuur dan een mail naar tickets@istimewa-events.nl

Programma

 

 

Corona Proof

Per 10 augustus is het verbod op meld- en vergunningplichtige evenementen opgeheven en konden er weer aanvragen ingediend worden voor een evenementenvergunning. De lokale autoriteiten hebben bepaald dat de Pasar Malam Istimewa in de IJsselhallen (en in Den Bosch, Rotterdam, Assen, Breda en Goes ook) voldoende op 1,5 meter ingericht wordt. Ze hebben het plan goedgekeurd. In dit plan staan maatregelen die genomen worden om te zorgen dat het niet te druk wordt.

Vanuit de overheid zijn er een aantal verplichtingen:

Reserveren verplicht
De reden hiervan is dat de GGD weet wie er op welk moment aanwezig geweest zijn, om indien nodig een bron- en contactonderzoek uit te voeren. Wij doen dit door middel van het afschaffen van kaartverkoop aan de deur en alleen online tickets te verkopen. Naast de bezoekers worden ook alle standhouders, artiesten en medewerkers geregistreerd. Zo controleren we de verspreiding van het virus en beschermen we elkaar.

Gezondheidscheck
In een gezondheidscheck (ook wel triage genoemd) vraagt een medewerker bij de entree of de bezoeker verkouden is of koorts heeft.
Om dit te vereenvoudigen maken we bij de Pasar Malam hiervoor gebruik van een speciaal hiervoor ontwikkelde app op een tablet, die een groen of rood scherm zal weergeven. Bij een rood scherm zal de toegang geweigerd worden. Daarom wordt er geadviseerd; Coronaklachten? Blijf thuis.

Maximaal aantal bezoekers
Bij evenementen waar een doorstroming van mensen is met beperkt onderling contact, zoals bijvoorbeeld een beurs, braderie of kermis, is het aantal mensen onbeperkt. Toch hebben wij in overleg met de IJsselhallen en de gemeente Zwolle besloten om maximaal 1 persoon per 10 m2 beschikbare ruimte toe te laten. Medewerkers, standhouders en artiesten worden hier niet meegerekend.

Zingen en dansen
Spreekkoren, hard meezingen of schreeuwen in groepsverband is niet toegestaan. Ook wordt het vanuit de veiligheidsregio niet toegestaan om te dansen.

1,5 meter afstand
Anderhalve meter afstand is altijd de norm. Met uitzondering van kinderen tot 18 jaar, huishoudens en hulpbehoevenden. Of als er een kuchscherm is geplaatst. Zo zal bijvoorbeeld degene die je kaartje scant bij de entree achter glas zitten.


Pasar Malam Istimewa heeft de subtitel ‘Corona Proof Edition‘ gekregen. Daarmee geven we aan dat wij er alles aan doen om een bezoek zo veilig mogelijk te maken. Naast de bovengenoemde maatregelen hebben we een hoop aanpassingen/ maatregelingen toegevoegd.

Extra ruimte
Om ervoor te zorgen dat er meer dan genoeg ruimte voor iedereen is gaan we het hele complex van de IJsselhallen gebruiken. Dit zijn 8 hallen op ruim 20.000 m2. Hier hebben we genoeg ruimte voor extra brede looppaden en voldoende zitplaatsen bij de podiums en restaurants. De stands zullen ruim opgesteld worden met voldoende onderlinge afstand.

Openingstijden
Om de drukte te spreiden worden de vrijdag en zaterdag opgedeeld in 2 tijdslots. Op die dagen is de Pasar te bezoeken van 12:00 tot 17:00 uur en van 18:00 tot 23:00 uur. Tussen 17:00 en 18:00 uur vindt er een extra schoonmaakronde plaats. Het artiestenprogramma ‘s middags is gelijk aan die van de avondopening. Op zondag is er één openingstijd van 12:00 tot 20:00 uur.

Entree
Het parkeerterrein biedt voldoende ruimte om een plekje te zoeken waar het rustig is. Bij aankomst bij de entree is er de mogelijkheid om direct een uitrijkaart te kopen bij een automaat. Om binnen te komen worden er bij de hoofdentree 2 rijen gecreëerd waarbij je eerst langs de gezondheidscheck komt en vervolgens bij de kaartcontrole. Daar ontvang je een polsbandje. Deze laat zien dat je de gezondheidscheck hebt gehad en je kaartje gecontroleerd is. Als je even naar buiten wilt voor een frisse neus, om te roken of om spullen in je auto te leggen, geeft dit bandje je weer toegang tot de Pasar Malam en hoef je niet nog een keer langs de gezondheidscheck en kaartcontrole.

Informatiepunt
Direct na de entree staat een informatiebalie. Hier kan je terecht met alle vragen over het evenement, de corona maatregelen, tickets, de komende Pasar Malams door het land, gevonden voorwerpen of voor niet-spoedeisende EHBO.

Hygiëne
Was regelmatig je handen, bij voorkeur met water en zeep. Buiten voor de entree zullen wasbakken met warm water en zeep geplaatst worden, was hier je handen voor binnenkomst. Er zijn extra toiletgroepen open. Deze zijn gratis toegankelijk om je handen te wassen. Omdat wij alle toiletgroepen constant schoonmaken vragen we voor een toiletbezoek wel een kleine vergoeding om deze kosten te dekken.
Ook zullen er desinfectie zuilen verspreid over de beurs staan op een aantal strategische punten .

Mondkapje
Mag maar is niet verplicht (tenzij er op een later tijdstip door de overheid, het RIVM, de gemeente of veiligheidsregio anders besloten wordt). Vanuit de organisatie worden er geen mondkapjes verkocht. Dit laten we over aan onze standhouders. Op de Pasar Malam worden er bij verschillende stands mondkapjes verkocht.

Entertainment
Om grote drukte op één plek te voorkomen heeft onze programmeur geen grote hoofdacts geboekt. We willen niet dat iedereen zich tegelijkertijd voor het podium verzameld. Daarentegen hebben we 2 podia met bands. Zo heb je bijvoorbeeld op 1 dag Hot News èn Wipe Out Selection. En dan ook nog eens twee solo artiesten en een dansgroep op allebei de podia. Te gek toch! 
Ook voor onze artiesten zorgen we voor een veilige werkplek. Zo zullen de artiesten tijdens het optreden niet van het podium komen en het publiek in gaan. Er is geen mogelijkheid om met de artiesten op de foto te gaan en er zullen geen signeersessies of Meet & Greet met de artiesten zijn. Backstage zorgen we voor voldoende ruime kleedkamers en vocalisten mogen alleen hun eigen microfoon gebruiken.

Stands
Zoals gezegd worden de stands ruim opgezet. De standhouders zullen met het inrichten van de stand ook rekening houden met Corona maatregelen en de regels hanteren. Er zal geen bar zijn waar je drinken kan halen, dat kan bij de food stands en op de terrassen. Uitzonderingen zijn de koffie, tjendol en smoothie stands.

Controle en handhaving
Er wordt extra security ingezet die constant zullen rondloopt om er op toe te zien dat iedereen zich aan de regels houdt. Kom je per ongeluk toch te dicht bij iemand uit een ander huishouden wordt je hier vriendelijk op gewezen. Als je bewust geen afstand blijft houden loop je het risico dat je van het evenement verwijderd wordt.

Dus, niet vergeten: Houdt 1,5 meter afstand!

 

Praktische informatie

Openbaar vervoer
Het treinstation van Zwolle is op ca. 10 tot 15 minuten loopafstand.
Volg de Westerlaan en vervolgens de Rieteweg.

Parkeren
Bij de IJsselhallen is voldoende parkeergelegenheid. Het parkeerterrein is in beheer van de locatie. Ze vragen €6,- voor de hele dag parkeren.
Om bij het naar huis gaan niet in de rij te hoeven staan voor de parkeerkaartjesautomaat kunt u uw parkeerkaart ook bij binnenkomst bij de kassa, of de automaat aanschaffen.

Huisdieren
Honden en overige huisdieren zijn niet toegestaan op de Pasar Malam in Zwolle. We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en Stichting Hulphond-honden.

Invaliden
Het hele evenement is rolstoelvriendelijk, er is een toilet voor minder validen aanwezig en op het parkeerterrein zijn een aantal plaatsen gereserveerd. Hier geldt het standaard parkeertarief.