Verplaatste evenementen

Als je evenement, bijvoorbeeld een voorstelling, wedstrijd of concert wordt verplaatst binnen 13 maanden na de oorspronkelijke datum, dan blijft je ticket gewoon geldig voor het verplaatste evenement. Kun je niet op de vervangende datum, dan krijg je je aankoopbedrag (inclusief service- en/of reserveringskosten) terug in de vorm van een voucher, een digitaal tegoed. Hoe dat in zijn werk gaat, verschilt per organisatie. De voucher is ten minste 12 maanden geldig.


Afgelaste evenementen

Kon een evenement niet worden verplaatst naar een nieuwe datum binnen 13 maanden en moest het worden afgelast, dan krijg je je geld – inclusief service- en/of reserveringskosten – terug in de vorm van een voucher. Hoe dat in zijn werk gaat, verschilt per organisatie. De voucher is ten minste 12 maanden geldig.


Hoe lang is mijn voucher geldig?

Je kunt het tegoed minimaal 12 maanden na uitgifte gebruiken om een ticket te kopen voor een ander evenement van dezelfde organisator. Sommige organisatoren kiezen zelfs voor een langere termijn. Als je uiteindelijk je voucher niet (geheel) hebt gebruikt en de termijn is verlopen, krijg je het (resterende) bedrag terug.


Kan ik ook mijn geld direct terugkrijgen?

Als je je voucher niet kunt gebruiken, heb je het recht om je geld terug te vragen. Wanneer het geld wordt teruggestort, hangt ervan af of het een verplaatst of een afgelast evenement is.
• Indien een evenement wordt verplaatst, zal terugbetaling een maand na de nieuwe datum van het verplaatste evenement plaatsvinden.
• Bij afgelasting is deze termijn 3 maanden na de oorspronkelijke datum waarop het evenement zou plaatsvinden. Deze ticketregeling is echter niet voor niets opgezet: culturele instellingen kunnen omvallen als iedereen zijn geld terugvraagt. Vandaar ook dat de overheid deze regeling steunt.


Kan ik een donatie doen?

Graag zelfs! Per organisatie verschilt het hoe dat georganiseerd is. Sommige hebben een eigen fonds opgericht, andere verwijzen je direct naar de donatiemogelijkheden bij de makers. Kijk daarvoor weer op de website van de betreffende organisatie.


Doet de Pasar Malam mee?

In principe kunnen alle Nederlandse theaters, concertzalen, organisatoren, poppodia, monumenten, musea en festivals van deze regeling gebruik maken. Istimewa Events heeft zich ook aangesloten


Heb je nog vragen?

Stuur dan een mail naar tickets@istimewa-events.nl