Pasar Malam Istimewa XL – Breda

Datum
Onbekend

 

Locatie
Evenementenhal Breepark

 

Adres
Bavelseparklaan, 4817 ZX Breda

 

Na anderhalf jaar lijkt het einde van de pandemie dan toch echt in zicht. Veel van de maatregelen die getroffen waren om de verspreiding van het Coronavirus tegen te gaan zijn inmiddels niet meer nodig.
Voor evenementen gelden er echter nog wel regels. Vanaf 25 september is er bij evenementen alleen toegang mogelijk met het coronatoegangsbewijs voor iedereen vanaf 13 jaar. Dat geldt binnen én buiten, met én zonder vaste zitplaats. Vanaf 14 jaar moet het gebruik van het coronatoegangsbewijs samen met het identiteitsbewijs worden gecontroleerd. Evenementen binnen zonder vaste zitplaats kunnen maximaal 75% van de reguliere bezoekerscapaciteit toestaan.
 
Naast dat we 25% van de entreekaarten niet kunnen verkopen verwachten we een gedeelte van onze oudere doelgroep te moeten missen. Voor veel ouderen (maar ook voor o.a. laaggeletterden, migranten en mensen met een beperking) die niet goed met een computer, printer of smartphone overweg kunnen of geen DigiD hebben, kan het moeilijk zijn om de coronapas te bemachtigen, en krijgen ze te weinig ondersteuning bij het regelen van het papieren alternatief blijkt uit een onderzoek. Ook voor andere bezoekers zal deze maatregel een drempel kunnen zijn om de Pasar Malam te bezoeken.
 
Dit, i.c.m. de aanzienlijke extra kosten die controle op het coronatoegangsbewijs meebrengt, de kans op het moeten weigeren van mensen aan de deur die geen bewijs of ID bij zich hebben, en de steeds korter wordende voorbereidingstijd om een evenement te organiseren, zorgen ervoor dat wij geen grootse Pasar Malam Istimewa kunnen organiseren zoals je van ons gewend bent. Omdat wij onze bezoekers niet naar een matig evenement willen laten komen, hebben we besloten om voor de Pasar Malam Breda (29-30 oktober 2021) en Zwolle (12-14 november 2021) een andere datum te zoeken.De voorbereidingen voor dit evenement zijn in volle gang maar als de overheid op een later moment besluit dat evenementen een te groot risico zijn voor de volksgezondheid, o
f als de maatregelen het onmogelijk maken een Pasar Malam te organiseren die u van ons gewend bent. zullen we op zoek moeten gaan naar een andere datum. Dit is ook de reden dat we besloten hebben om nog even te wachten met de kaartverkoop.
Mogelijk is dat we bij de entree zullen vragen om een coronatoegangsbewijs: een negatieve testuitslag, een vaccinatiebewijs of een bewijs dat u hersteld bent van corona. Zodra hier meer duidelijkheid over is dan lees je dit (en al het andere nieuws) hier op deze pagina.

Praktische informatie

Openbaar vervoer
Breepark is super makkelijk te bereiken met de bus vanaf het Centraal Station in Breda. Buslijnen 130 richting Gilze via Rijen, 325 richting Oosterhout, 326 richting Geertruidenberg, bus 327 richting Tilburg Centraal Station en richting Centraal Station Breda stoppen op 1 minuut van de hoofdingang. Ideaal toch? 

Parkeren
Breepark beschikt over ruim 2.000 parkeerplaatsen waar je gratis kunt parkeren.

Huisdieren
Honden en overige huisdieren zijn niet toegestaan op de Pasar Malam in Breda. We maken alleen een uitzondering voor speciaal getrainde honden die ter begeleiding worden gebruikt van mindervaliden, zoals blindengeleidehonden en Stichting Hulphond-honden.

Invaliden
Het hele evenement is rolstoelvriendelijk, er is een toilet voor minder validen aanwezig en op het parkeerterrein zijn een aantal plaatsen gereserveerd. 

Betalen
Op de Pasar Malam kan je bij een aantal stands pinnen, maar niet bij allemaal. Buiten de evenementenhal, vlak naast de entree van de Pasar Malam is een geldautomaat waar je geld kan opnemen.