Istimewa Events / Pasar Malam Istimewa & Hari Maluku Istimewa zijn aangesloten bij de ticketregeling

We leven in een onwerkelijke tijd. Prachtige toneelstukken, premières, voorstellingen, wedstrijden, concerten, festivals, tentoonstellingen en ga zo maar door zijn geannuleerd. Dat is voor de hele sector een zware klap.

Als consument heb je altijd recht op restitutie van het aankoopbedrag. De huidige coronacrisis zorgt er echter voor dat de financiële impact voor de sector zo groot is dat theaters, clubs, musea, podia, organisatoren etc. failliet kunnen gaan als iedereen met een ticket zijn geld terug vraagt.

In samenspraak met onder meer de verschillende brancheorganisaties in de culturele sector, het ministerie van OCW, het ministerie van Economische Zaken en de Autoriteit Consument en Markt is een regeling opgesteld die oplossingen biedt voor deze uitzonderlijke situatie.


Waarom de ticketregeling?

Met ‘Bewaar je ticket, geniet later’ hoopt de culturele- en sportbranche dat kaartkopers hun favoriete podium of evenement later bezoeken. Dit helpt de economische impact, die ontstaat door de maatregelen omtrent het coronavirus, in de culturele sector op te vangen. Hierdoor kan er weer volop gewerkt worden aan nieuwe evenementen in de toekomst. Niet alleen de organisatoren , artiesten en podia worden hiermee geholpen, maar juist ook alle mensen achter de schermen die de evenementen mede mogelijk maken, zoals decorbouwers, technici, leveranciers, creatieven en andere werknemers en zelfstandigen in de culturele en sportsector.


Dit initiatief wordt gesteund door:

  • Vereniging Nederlandse Poppodia en -Festivals
  • Museum Vereniging
  • VSCD (Vereniging van Schouwburg- en Concertgebouwdirecties)
  • NOC*NSF
  • VVTP (Vereniging Vrije Theater Producenten)
  • Vereniging van Evenementenmakers