Istimewa Events is een evenementen productie bedrijf dat voortgevloeid is uit WN Productions

In 2001 richtte Wout Nijland zijn evenementenbureau “Wout Nijland Productions” op. Samen met zijn partner Wil organiseerde hij zijn eerste Pasar Malams in onder andere Leiden en Zeewolde. Hij heeft tegenslagen gehad, maar ook successen gekend. Wout Nijland Productions werd afgekort naar WN Productions en de Pasar Malams kregen de titel “Istimewa”, het Indonesische woord voor “bijzonder” of “speciaal”. Wout Nijland verzamelde een vast en betrokken team om zich heen en trok met zijn Pasar Malam Istimewa door heel Nederland. De Pasar Malam Istimewa werd een begrip in Nederland en al snel nestelde WN Productions zich in de top van Pasar Malam organisaties.


De overname

Omstreeks 2014 begon Wout rustig aan na te denken over zijn pensioen, ook zijn oude hobby als zanger en presentator wilde hij weer op gaan pakken. Het was tijd om WN Productions over te dragen. Rond die tijd raakten Hans van der Meer en Marcel Neervoort betrokken bij het Istimewa team. Hans en Marcel werkten allebei bij de Free Record Shop op de evenementen afdeling waar ze 10 jaar lang ervaring opgedaan hebben in het organiseren van evenementen. Toen Free Record Shop failliet ging en Hans en Marcel zonder werk kwamen te zitten maakte Marcel kennis met Wout Nijland via een vrijwilliger die hij al kende. Voor het zware sjouwwerk tijdens de op- en afbouw werd Marcel opgenomen in het Istimewa team. Niet veel later waren er weer extra handen nodig en nam Marcel Hans mee voor het op- en afbouwen van de evenementen.
Intussen was Wout in gesprek met een aantal potentiële overnamekandidaten, maar die gesprekken liepen op niets uit. Hans en Marcel werkten inmiddels op alle evenementen mee en begonnen ook met het mede-organiseren vanaf het kantoor van Wout. In hen zag Wout de nieuwe opvolgers voor de Pasar Malam Istimewa en zo geschiedde. In maart 2016 werden de contracten getekend.

Istimewa Events

In 2016 organiseerden Hans en Marcel hun eerste eigen evenement in Rotterdam Ahoy, en Wout pakte zijn zangcarrière op. Omdat de naam WN Productions aan Wout Nijland gebonden is, hebben Hans en Marcel besloten om de Pasar Malams door te zetten onder de naam “Istimewa Events”.
Samen met Cola Bleeker, die na jarenlange ervaring als vrijwilliger voor zowel WN Productions als Istimewa Events nu deel uitmaakt van het organisatieteam, en alle vaste en betrokken vrijwilligers van het Istimewa team zetten Hans en Marcel met veel energie en nieuwe ideeën de continuïteit van de Pasar Malam Istimewa door.

De evenementen, de Pasar Malams, worden op dezelfde manier voortgezet zoals Wout, en daarna Hans en Marcel, gedaan hebben. Dat wil zeggen; heel sfeervolle Pasars met mooie Indische decoraties, grote podia met enkel de beste artiesten uit het circuit, kwaliteits restaurants die een gevarieerd aanbod bieden uit de Indische keuken en een grote Oosterse specialiteiten markt waar de bezoeker over kan struinen en leuke aanbiedingen kan kopen.

Istimewa neemt niet met minder dan het beste genoegen. Zo blijft Sylvia Elders de vaste gastvrouw en presentatrice die de bezoeker alles vertelt over de Indische, Indonesische en Molukse cultuur. Bij Istimewa waan je je even in Indonesië waar je je lekker senang kunt voelen en waar het team van Istimewa altijd voor je klaar staat.


Istimewa Events blijft zich doorontwikkelen

Naast de bestaande Pasar Malam agenda die door de jaren heen goed gevuld is geraakt blijft Istimewa zich ontwikkelen. Zo gaan we onder andere de grens over richting onze zuiderburen.
Samen met de Belgische organisatie “Fiësta Europa” organiseren we in diverse plaatsen in België en Nederland evenementen onder de naam “Fiësta EurAsia”. Op deze evenementen richten we ons niet alleen op Indonesië maar op heel Zuidoost Azië. Het principe van Fiësta Europa is het zelfde, alleen richt men zich op de Europese landen. De perfecte combinatie! Dat is in 2016 al gebleken in Antwerpen en Maastricht. Op Fiësta komen de 2 werelddelen samen. U luistert naar Kroncong op het ene podium of Flamenco op het andere. Bij het ene restaurant of Foodtruck eet u heerlijke Nasi Goreng, en bij de buren een Duitse braadworst of paella.  En u loopt zo van de kraampjes met spekkoek en sambal naar de droge worsten en Franse kazen.